dilluns, 13 de juliol del 2009

Més informació sobre el viatge



És de molt agrair a tota aquella gent que m'ha parlat o m'ha escrit per dir-me que seguirien el blog, endavant, entre moltes altres coses. La veritat és que el fet de saber que el que estas fent pot servir per alguna cosa dóna més ganes d'escriure coses noves i com no, donar més informació.

Per a tot aquell qui no ho sàpiga marxo el dia 8 (arribant el dia 9 a Tel Aviv) i torno el dia 17 (arribant el mateix 17 a Barcelona). De totes maneres no serà dins al dia 10 que començarem a tocar per allà. Lo nostre programa és:

Dia 10: Quedarem a Jerusalem amb l'altra gent de la brigada bastonera (som unes 80 o 90 persones de diferents colles bastoneres de Catalunya i alguns músics que venim solts). Aquest dia anirem cap a Hebron o Halil.

Dia 11: Actuarem a Hebron al Children Happines Center.

Dia 12: Tocarem per Ramallah, l'actual capital dels Palestins.

Dia 13: Actuarem a Jerusalem (Aquesta actuació és la que potser té una mica de complicació, ja que nosaltres anem a tocar per als palestins i actualment Jerusalem és la capital d'Israel, aquest fet podria donar peu a que no es pogués tocar pel carrer, però en un principi i si tot va bé si que ho farem).

Dia 14: Toquem per Betlem i fem una actuació al Manager Square


Dia 15: Anem a Akko.


Dia 16: Tornem a Jerusalem (no sé si toquem pel matí a algun lloc).


Després, alguns ens quedem una mica més, jo només em quedo un dia més que segurament el passarem amb més gent per Jerusalem.


Cal destacar que durant aquests dies ens haurem d'adaptar a la cultura d'allà, ja que nosaltres el que volem és posar pau i no augmentar el conflicte, per això, també haurem de callar en situacions que si ens passessin aquí segurament ens queixaríem. Mentre estiguem allà no podrem participar en cap tipus de manifestació encara que sigui pacifista, ja que ens arrisquem a que ens deportin, a més, la nostra tasca és molt clara, anem a tocar i a observar. Amb això també ens és molt recomanable que durant els dies que passem a Palestina no beguem gens d'alcohol ni prenem cap tipus de droga (cosa molt fàcil per a alguns, sobretot la segona), perquè entre els palestins no està ben vist, ja no només per temes de religió, sinó perquè, segons tinc entès el tema de les drogues s'ha utilitzat en algun cas contra els palestins.


Aquí queda l'actualització d'avui, segurament aquesta setmana actualitzaré algun altre cop per a donar més informació que se'm vagi acudint durant la setmana.

dilluns, 6 de juliol del 2009

Una petita introducció per a començar


Farà cosa d'un més que em vaig apuntar per anar a Palestina en la brigada bastonera que organitza la XEP (Xarxa d'Enllaç amb Palestina) com a percussionista.

L'objectiu d'aquest viatge no és només anar a mostrar una petita part de la nostra cultura a la gent d'allà, sinó que també es pretén que cada persona que vagi allà sigui un observador directe de conflicte que està passant i que, d'alguna manera, faci arribar el que ha pogut veure a altres persones. Per aquest motiu creo aquest blog, que serà el lloc on penjaré o intentaré penjar sempre que em sigui possible la informació que pugui obtenir.

Amb aquest blog també pretenc que tota aquella gent que tingui una opinió (igual o contrària) pugui opinar i dir la seva, tot i que no crec que tingui molt d'èxit, ja que hi ha molts blogs per aquestes xarxes i n'hi ha pocs que tinguin molta participació, però només que unes poquetes persones el llegeixin ja hem dono per satisfeta, perquè tot comença per les petites coses.

Finalment deixo uns enllaços que donen més informació sobre la brigada on vaig i la XEP:



http://brigadabastonerapalestina.wordpress.com/



www.xarxa.palestina.cat/



http://www.xarxapalestina.org/