dimecres, 19 d’agost del 2009

Uns colons israelians s'instalen a casa d'uns palestins


Com que la idea d'actualitzar el blog durant el viatge ha estat un desastre, aprofitaré el blog a partir d'ara per a anar explicant petites parts del viatge que poden ser d'interès i que mostren la colonització israeliana. Tot i això ho hauré de fer a poc a poc, ja que d'aquí poc tinc un examen.


La primera actualització després del viatge la utilitzaré per a explicar el primer abús per part dels israelians que vaig poder observar.

Ja fa uns dies que va sortir per la televisió que uns palestins estaven acampats davant de casa seva, ja que uns colons israelians s'hi havien instal·lat dintre, així que el primer dia del viatge els vam anar a veure. La casa estava situada a Jerusalem i la seva posició, juntament amb altres cases és d'interès per als israelians i la seva colonització de la ciutat.


En lo ratet que vam estar allà vam poder observar com els ocupes de la casa mostraven una actitud de superioritat cap a nosaltres i cap als palestins (pujats a dalt del terrat de la casa, fent-nos fotos, trucant mentre ens observaven, entrant i sortint de la casa, fent vídeos i dient alguna cosa que no vam arribar a entendre) que es va anar accentuant durant lo rato que vam estar per allà.


També, vam veure com els israelians tiraven les pertinences dels palestins que quedaven dins la casa a les escombraries (tot i que costa, a la foto de l'esquerra es pot observar a la foto, al fons hi ha un israelià amb una bossa ben plena dirigint-se cap als contenidors que hi ha darrere els cotxes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada